Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GFM^(2) a készülő multiplayer mód - Call of Duty2

 

A mód amely már United Offensiveben is jelentős sikereket ért el, most új frontvonalra készül...
Természetesen nem más a fő csapásirány, mint a Call of Duty2. A játék rajongói készülhetnek:
Jelenleg a GFM^(2) zárt bétatesztelése folyik, ami egyben azt is jelenti, hogy a közeljövőben kiadásra is kerül. Ami bizonyos, hogy a mód jellemzői közt szerepel:

- Kasztrendszer: ilyen például a tiszt feladatkör, a játékban csak "ő" tud tüzérséget kérni, ilyen a támogató szerep is, hiszen induláskor két nehézfegyver közül tud választani -ezek közt megtalálható a hevederes golyószóró is. A teljesség kedvéért fordítás nélkül: Light infantry, Assault, Support, Sharpshooter, Medic, Officer.

- Újradolgozott fegyverrendszer: jóval realisztikusabb lesz az egyes fegyverek szórása, találata, sebzése és dinamizmusa. Máshogy rúg majd vissza egy garand és más szórása lesz például az mp40-nek, mint amit megszoktunk. Mivel a célkereszt is tiltva van, ezekből következik, hogy a (cod2-ben kritizált) célzás nélküli kapáslövéseknek és sorozatoknak kevesebb lesz a létjogosultsága. Aki találni szeretne, annak bizony céloznia is kell! Ezen kívül a készítők egyfajta egyensúlyt is becsempésznek a játékba, így nem lesz felesleges, vagy rosszul használható fegyver sem!

- Modellek, skinek: a módban újra lettek dolgozva, átmodellálva és finomítva a külsőségek is, így például az amerikaiak a 101s légideszant osztály "bőrébe" bújhatnak, míg a tengelyhatalom Waffen ss egyenruhát kap. Természetesen az újdonságoknak itt nincs vége, a tiszteknek sapka dukál, a sivatagi pályákon szintén változik a karakterek külleme, no és persze a szanitécek szintén más külsőt kap.

- Szanitéc, gyógyítási lehetőség: a kasztok közt kiválasztva a sebesült csapattársakat gyógyítani tudjuk. Ezt feladatorientált játékmódban és csapatmunkát szerető játékosok értékelni fogják.

- Hangok: mint minden belevaló total conversio itt is találkozhatunk új fegyverhangokkal, nemzetenként változó -és természetesen az adott nyelven megszólaló(!) szövegelésekkel is.

- Tüzérség, sprint: bizony, ez is bekerült. Tüzérséget csak a tiszt karakter kérhet. A tűzkérés után rádióforgalmazást hallhatunk, majd jön az áldás is!

- Gúnyolódás: oldalanként többféle beszólással bőszíthetjük ellenfeleinket.

A mód erőssége a hangulata, a csapatra és a csapatmunkára épít, egyedi ez az amiért sikeres lett és ezek miatt lehet sikeres mint CoD2 mód. Ahogy már korábban is említettem a bétateszt zajlik, melynek legfőbb célja a bugok kiírtása, a megfelelő egyensúly megteremtése. A kiadás pontos időpontjáról még nincs hír, amit biztosan tudok, az az, hogy a bétateszt lezárása után beszámolót olvashattok majd a tesztelésről, és szeretnék majd egy interjút is összehozni a készítőkkel.

Letöltés

Hogy az ASE-ban megtaláld a GFM^(2) szervereket, a filter menüben válaszd a "New" lehetőséget. Adj nevet a szűrőnek, és ezt másold be:

1 if servertype != "COD" remove
2 if protocol < "115" remove
3 if fs_game ~== "gfm" goto 5
4 remove

A cikk végére maradt néhány kép, ezek közül több, még nem publikált, és a bétából származik....;)